Kefirin Bebeklere Faydası

0
358

Kefir bebeklere ne zaman verilir? Kefir bebeklere nasıl verilir? Bebek kaç aylıkken kefir ek gıdaya dahil etmek gerekir? Kefirin faydaları nelerdir? Kefir bebeklere nasıl verilir? Kefirin bebeklere faydası nelerdir? Kefirin besin değerleri nelerdir? gibi tüm merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kefir, yıllar boyu Kafkaslarda sıkça tüketilen ve uzun yaşama iksiri olarak adlandırılan, bağırsakta bulunan zararlı bakterileri yok etmeye ve yararlı bakterileri korumaya yönelik de faaliyet gösteren harika bir besindir.



Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel aminoasitler bakımından zengindir.

Kefir Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Çoğu uzmana göre kefir, bebeklere ek gıdaya ilk başlama döneminde eğer süt ve süt ürünlerine alerjisi yoksa 6-7 aydan sonra yoğurt, süt ve kefir gibi besinler verebilirsiniz.

Kısacası, ek gıdasına süt ve süt ürünlerini dahil ettiğiniz bebeklerinize rahatlıkla kefir verebilirsiniz.

Her ek gıda da olduğu gibi kefir kullanımında da uzmanınıza danışmanız bebeğinizin sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Bunun yanında bebeğinize ilk defa kefir içiriyorsanız ilk 3 gün kuralını uygulamakta fayda vardır.



Kefirin Bebeklere Faydaları Nelerdir?

Zeka, kemik ve kas gelişiminden bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok faydası bulunan kefir, hormon dengesi için de çok gerekli bir besindir.

  • Bebeklikten ergenliğe kadar; kemik, kas ve dişlerin gelişimi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
  • Bebeklerinizin bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
  • İştahsızlık, uykusuzluk, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji gibi durumlara da iyi gelir.
  • Zeka gelişimine önemli katkı sağlar.
  • Büyümeyi hızlandırır, boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
  • Kefir içeriğinde bol miktarda bulunan triptofan, rahatlatıcı ve sinir sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir.

  • Harika bir biyotin kaynağıdır. Biyotin, folik asit, pantothenic asit ve tüm B vitaminlerinin emilimini sağlayan bir B vitamini türevidir olup karaciğer, böbrekler ve sinir sisteminin düzenlenmesinde etkili rol oynar.
  • Kefir, kalsiyum, fosfor ve magnezyumdan yana zengindir.
  • Hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için vücutta karbonhidrat, yağ ve proteinlerin en iyi şekilde kullanılmasına yardımcı olur.
  • Kefir; B12, B1 ve K vitamini bakımından da zengindir. Bu vitaminlerin yeterli alınması durumunda cilt, böbrek, karaciğer ve sinir sistemine sayısız fayda sağladığı bilinmektedir.
  • Kabızlık ve sindirim sistemi problemi çeken bebekleriniz veya çocuklarınız için harika bir içecektir.




Kefir Bebeklere Nasıl Verilir?

Bebeklerinize kefir içirecekseniz öncelikle keçi sütünden yapılmış kefiri tercih etmenizde fayda vardır. Bunun sebebi keçi sütünde ki laktoz oranı, inek sütüne göre daha az olmasıdır. Laktoz zor emilen ve bünyede şişkinlik yapma ihtimali olan bir süt şekeridir.

1 yaşından küçük bebeğinize günlük yaklaşık 1 çay bardağı kadar kefir verebilirsiniz. Kefiri bebeklerinize çay kaşığı yardımıyla veya biberon yardımıyla verebilirsiniz. Bebekleriniz kefirin tadını beğenmezlerse mevsimine göre muz, çilek veya şeftali gibi meyvelerle blenderden çekerek de verebilirsiniz.

Başlangıçta bebeklerinize hazırladığınız meyve pürelerinin de üzerine az miktarda kefir ekleyerek, onların bu tada alışmasını sağlayabilirsiniz. Zamanla kefir miktarını artırıp meyve miktarını azaltarak bebeklerinize kefir içmeye alıştırabilirsiniz. Eğer bebekleriniz kefirin tadını sevdiyse artık sade kefir içirmeye de başlayabilirsiniz.





Bebekler Hazır Kefir İçebilirler mi?

Bebeklerinize hazır, markalı kefir vermeyi düşünüyorsanız öncelikle kesinlikle sade kefir tercih etmenizde fayda vardır. Bebeğinize meyveli kefir veriyorsanız, en azından meyvesini evde hazırlamanızı öneririz. Kefirin bebeğinize faydalı olması için doğal ortamlarda üretilmesi oldukça önemlidir. Bu sebeple güvenilir markaları tercih etmekte fayda vardır.

Yine de bebeğinizin sağlığı için el yapımı kefirler tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır.



Kefirin Besin Değerleri Nedir?

Besin Değeri100 gramda
Kalori52.00 kcal
Karbonhidrat7.34 g
     Lif0.0 g
     Şeker6.91 g
Protein3.59 g
Yağ0.92 g
     Kolesterol5.0 mg
A Vitamini174.00 IU
C Vitamini0.80 mg
K Vitamini0.60 mg
Potasyum159.00 mg
Kalsiyum124.0 mg
Demir0.04 mg
Sodyum38 mg
Magnezyum12.00 mg
Folat18.00 mg
Fosfor100.00 mg




Instagram Sayfamızı Takip Edebilirsiniz.

Cevap Verin

Lütfen Yorumunuzu girin!
Lütfen Adınızı Buraya Girin