7 Parmak Gıda Tarifi – BLW Tarifleri

0
746

Parmak gıda bebeklerin kendisi tarafından kolayca, elleriyle tutarak yiyebilecekleri gıdalardır. Bebeklerin önüne konulan yiyecekleri yemeğe çalışması, yediği besinlerin dokusunu, kokusunu ve tadını kendisi keşfetmesine yardımcı olmakta ve bu sayede de bebeklerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasına yardımcı olan bir beslenme yöntemidir. Araştırmalar tamamlayıcı beslenme döneminde parmak gıdalarla beslenen çocukların, kaşıkla beslenen çocuklara kıyasla şeker ve şekerli besin tercihlerinin daha az olduğunu göstermiştir.

BLW yönteminin de bir parçası olan parmak gıdalar, bebeklerin karnını doyurmaktan çok daha fazlasını yapmaktadır. Motor becerilerinin gelişimini desteklemekte ve her öğünde el ve göz koordinasyonunun pratiğini yapmasını sağlamaktadır.

Bebeklerde Parmak Gıda Beslenme Yöntemine Ne Zaman Başlanır? sorunuzun cevabını bulabileceğiniz makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

1- Muzlu Pankek Tarifi

Muzlu Pankek Tarifi, bebeğiniz için hazırlaması kolay bir tariftir. Aynı zamanda öğle yemeği veya atıştırmalık olarak da tercih edebilirsiniz. Burada gizli malzememiz yumurtadır. Kahvaltıda yumurta yedirmekte zorlandığınız bebekleriniz için mükemmel bir tarif.

Muzlu pankek tarifi bu kadar basit 3 malzemeden yapılmasına rağmen bu krepler yumuşacık ve çok lezzetlidir. 6 ay ve üzeri bebeklerinize özellikle kahvaltılarda, tercihinize göre atıştırmalık ve öğlen yemeklerinde de verebilirsiniz.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

2- Ispanaklı Muffin Kek Tarifi
Ispanaklı Mini Muffin Kekler, bebekler ve yürümeye başlayan çocuklarınız için harika bir tariftir. Bu tarifte şeker kullanılmamıştır. Gizli besin olarak ıspanak ilave edilmiştir. Ispanaklı Mini Muffin Kekleri kahvaltı, öğle yemeği ve atıştırmalık olarak bebeklerinize sunabilirsiniz.

Bu tarif lezzetli malzemelerle yapılmış ve şeker eklenmemiştir. Ayrıca 2-3 su bardağı ıspanak içeren bu kekler hem lezzetli hem de çok sağlıklı keklerdir. Bu kekleri dilerseniz bebeğinize kahvaltıda, dilerseniz öğlen yemeği olarak da sunabilirsiniz. Ama en önemlisi de mükemmel bir atıştırmalıktır.

Yumuşak ve çiğnenebilir olması. Tam buğday unu, ıspanak, muz ve elma püresi gibi içeriği ile sağlıklı besleyici olması Ispanaklı Muffin Keki bebeklerinize yapmanız için gereken sebeplerden sadece bir kaçıdır.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

3- Bezelye Köftesi Tarifi

Bezelye köfteleri yapımı çok kolaydır ve çabucak hazırlanabilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir ve tadı çok lezzetlidir. Malzemelerin çoğu mutfak robotunda harmanlanır ve geri kalanı karıştırılır.

Boyutları küçük olsa da bezelye vitaminler, mineraller ve lifler gibi temel besinler için bir depo gibidir. A, B6 ve C Vitamini, bezelye içinde bulunan ve belirli faydalar sağlayan ana vitaminlerden bazılarıdır. Potasyum gibi mineraller bakımından zengindir.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

4- Fırında Tatlı Patates Tarifi

Fırında Tatlı Patates Dilimleri, bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocuklar için harika, basit ve kolay bir tariftir. Yapması hızlı ve kolay. Bebekler, küçük çocuklar ve yetişkinler bu tarife bayılacak. Bebeğin keşfedeceği daha fazla yiyecek arıyorsanız, fırında tatlı patates dilimleri sizin için her zaman kurtarıcı bir tarif olacaktır.

Sadece 3 basit malzemeyle süper hızlı ve kolay fırında tatlı patates bebekleriniz için hem lezzetli hem de çok faydalı bir öğün veya yan öğün olacaktır.

Fırında tatlı patates dilimleri, bir tutam baharatla terbiye edilerek ve biraz çıtırtıyla süper yumuşak olana kadar fırında pişirildi. Bu da dişleri olmayan (veya az) bebekler için bile mükemmel bir hale getirdi.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

5- Tarçınlı Sotelenmiş Elma Dilimleri
Tarçınlı sotelenmiş elma dilimleri, bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocuklar için harika, basit ve kolay bir tariftir. Yapması hızlı ve kolay. Bebekler ve küçük çocuklar bu tarife bayılacak. Bebeğin keşfedeceği daha fazla yiyecek arıyorsanız, tarçınlı sotelenmiş elma dilimleri bebek liderliğinde beslenme (BLW) için harika bir lezzet olacaktır.

Elma bebekler için oldukça faydalı bir besin olup bir çok tarifte kullanılmaktadır. Elma, günün her saati yiyebileceğimiz, yılın her vakti bulabileceğimiz hem lezzetli hem ekonomik bir besin kaynağıdır.

Eskiler günde bir elma yiyenin tüm hastalıklardan korunacağını ve doktoru unutacağını belirtir.

Bebek liderliğinde ve parmak gıda olarak servis edilmesi, bebekleriniz için gerekli besinlerle dolu olması Tarçınlı Sotelenmiş Elma Dilimlerini bebeklerinize yapmanız için gereken sebeplerden sadece bir kaçıdır.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

6- Brokoli Köftesi Tarifi
Bazen brokoli, karnabahar vb. sebzeleri sadece buharda veya fırında pişirmek yeterli olmuyor. Genellikle biraz daha fazla denemeler yapmak gerekmektedir. Brokoli köfteleri ile çocuklarınız brokolinin tadını çıkarabilirlerse, brokoliyi farklı bir şekilde pişirmeyi kabul etme olasılıkları çok daha yüksektir.

Güçlü antioksidan etkisi sayesinde vücutta hastalıklara sebep olan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek güçlü bir koruma kalkanı oluşturur. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

7- Tavuk, Lahana ve Peynirli Tost

Bu tarif çocuklarınız kadar sizin içinde mükemmel bir tariftir. Bu tarifler hazırladığınız Quesadillayı ailece hep birlikte keyifle yiyebilirsiniz. Tavuk Lahana ve Peynirli Tost bebek liderliğindeki ve parmak gıda aşaması için mükemmel yemektir.

Bu bebek dostu tavuklu quesadilla, gizli bir bileşenle zenginleştirildi. Çocuklarınıza lahana yedirmekte zorlanıyorsanız bu tarif tamda size göre. Her yaştan çocuk bu sağlıklı peynirli quesadillaları sevecek. Lahana sosu, tavuk parçaları ve bir tutam rendelenmiş peynirle doldurulmuş tam buğday ekmeği bebekler ve küçük çocuklar için nefis bir yemektir.

Tüm aile için kolay akşam yemeği fikri olması, bebek liderliğindeki beslenme ve parmak gıda için harika olması ve yürümeye başlayan çocuklar için harika besinlerle dolu (Lahana, Tavuk, Peynir, Tam Buğday Ekmek) olması Tavuk, Lahana ve Peynirli Tostu bebeklerinize yapmanız için gereken sebeplerden sadece bir kaçıdır.
Detaylı Tarif İçin Tıklayın

Parmak Gıdalar veya BLW Nedir? (Bebek Liderliğinde Beslenme)

Parmak gıda bebeklerin kendisi tarafından kolayca, elleriyle tutarak yiyebilecekleri gıdalardır. Bebeğiniz önüne konulan yiyecekleri yemeğe çalışması öğünü eğlenceli hale getirecek ve yediği besinlerin dokusunu, kokusunu, tadını kendisi keşfetmeye başlayacaktır.

Bebek Liderliğinde Beslenme (BLW Nedir?)- Bırakın çocuklar kendi beslensin yaklaşımıdır. Mama sandalyesinde oturabilen, besinleri yakalayabilen ve çiğnemek için besinleri ağzına götürebilen çocuklarda, püreyle beslenmek yerine çocuğun kendisinin seçebileceği Parmak Gıda denilen, parmaklarıyla kavrayabilecekleri besinlerle beslenmesini öneren ve son dönemlerde tartışılan alternatif bir beslenme şeklidir.

Instagram Sayfamızı Takip Edebilirsiniz.

Cevap Verin

Lütfen Yorumunuzu girin!
Lütfen Adınızı Buraya Girin